Debreceni SZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájának projektjei

Nemzeti Tehetség Program NTP-RHTP-16-0102 pályázat

„Varrás varázs”

A Debreceni SZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája a 2016/2017-es tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program támogatásával 8 fő női szabó és 2 fő kézi és gépi hímző tanuló tehetséggondozását vállalta.

A tehetséges diákok a debreceni női kisbunda motívumait elevenítették meg különböző lakástextíliákon és női blúzon. Az elkészült alkotások az iskolánk aulájában kerültek kiállításra. Az volt a célunk, hogy a hozzánk betérők (pl. az új beiratkozó diákjaink és szüleik) számára megmutassuk az iskolánkban folyó tehetséggondozó program keretében megvalósuló hagyományőrző és értékteremtő szakmai tevékenységeket, elismerve ezzel felkészítő pedagógusaink és alkotó tanítványaink kreatív munkáját is.

A programban résztvevő diákok egynapos kiránduláson vehettek részt Nádudvaron, Hortobágyon és Balmazújvároson, mely alatt új ismeretekre tehettek szert, megismerkedhettek a népi kismesterségekkel, betekintést nyertek a régi idők világába. A pályázat során olyan élményekkel gazdagodhattak a tanulók, amiben ez idáig nem volt részük.

A pályázat bemutatása

NTP-RHTP-16-0102 pályázat

 


Nemzeti Tehetség Program NTP-SZTG-15-0046 pályázat

Tehetségek tavaszi ragyogása a Könnyűipariban

A Debreceni SZC Könnyűipari Szakképző Iskolája és Speciális Szakiskolája az idei tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program támogatásával 5 bőrdíszműves és 5 női szabó diák tehetséggondozását vállalta. A foglalkozások és programok a kreativitásukat, a választott szakmájukban való elmélyülést, az együttműködési készségük fejlesztését segítették.

A diákok saját ötletei alapján elkészített ruhákat és a hozzájuk illő, bőrből készült kiegészítőket a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Újkerti Fiókkönyvtárában tekinthették meg a látogatók.

A program zárásaként tanulóink 2 napos budapesti kiránduláson vettek részt, amely során az Iparművészeti Múzeumban múzeumpedagógiai foglalkozás keretében a textilrestaurálással ismerkedtek meg, és betekinthettek a letűnt korok ruháinak raktárába is.

A pályázat bemutatása

NTP-SZTG-15-0046


Nemzeti Tehetség Program NTP-FTP-15-0035, Babócák pályázat

A pályázat bemutatása

'Babócák' NTP-FTP-15-0035


Digitális Témahét

digitális témahét

Iskolánk is csatlakozott a Digitális Témahét 2017 elnevezésű országos programsorozathoz.
Április 3-7. között ismét a digitális eszközöké volt a főszerep!
Diákjaink nagy aktivitással vettek részt a BŐR-TEX(TÚRA) projektben.

A pályázat bemutatása itt tekinthető meg.

kép1

Gyere velünk a textil-bőr csodálatos, mikroszkópikus világába.
A projekt részleteiről az alábbi linken olvashatsz!
https://hu.pinterest.com/brtextra/boards/

Digitális témahét

Bármilyen kérdésed van, keress minket! Segítünk!     felveszem a kapcsolatot